Vacatures in de bouw in Brabant

Vacatures in de bouw in Brabant

Ben je op zoek naar werk in Brabant bekijk dan eens welke mogelijkheden er zijn in de bouw. De provincie Brabant is volop in ontwikkeling en dat betekent dat er veel bouwprojecten gaande zijn. Uiteraard betekent dit direct ook dat er veel werkgelegenheid is ontstaan. Als we kijken naar de plannen voor de komende jaren lijkt dit nog verder te gaan groeien. Hieronder bespreken we een aantal beroepen waar op dit moment verschillende vacatures voor aangeboden worden in Brabant.

Uitvoerder

Als uitvoerder heb je de leiding op een bouwproject. Daarvoor ben je aanwezig op het project om het personeel aan te sturen. Daarnaast bewaak je de planning, de kwaliteit en de begroting van het project. Je bent dus constant in contact met de mensen die op het project werken en stuurt hen aan. Daarnaast ben je van het begin tot het eind in contact met de klant. Jullie bespreken de kosten, de voortgang en de eventuele problemen. Ook zorgt de uitvoerder ervoor dat alle vergunningen geregeld zijn voor de bouw. De uitvoerder moet dus van veel zaken verstand hebben. De uitvoerder moet een probleemoplossend vermogen hebben. Probleem zullen namelijk vaak bij hem terecht komen. Daarnaast moet hij goed kunnen plannen omdat de uitvoerder de planning van het hele project maakt en bewaakt.

Ingenieur

De ingenieur kan op verschillende gebieden ingezet worden, in dit artikel hebben we het over de ingenieur in de bouw. Hij houdt zich bezig met het ontwerpen, ontwikkelen, analyseren en evalueren van (complexe) gebouwen. De ingenieur denkt hierbij na over alles waar rekening mee gehouden moet worden tijdens de bouw. Hij bedenkt verschillende scenario’s uit zodat de projectmedewerkers overal op voorbereid zijn. Een ingenieur heeft bijna altijd een bachelor of universitair diploma. Je hebt verschillende goed ontwikkelde vaardigheden nodig om dit werk uit te kunnen voeren. Zo moet je technisch en creatief zijn om te ontwerpen en eventuele problemen op te lossen. Daarnaast moet je een goede wiskundige kennis hebben om complexe projecten te kunnen analyseren en evalueren. Ook je communicatieve vaardigheden zijn belangrijk in deze functie.

Architect

Als architect ontwerp je nieuwe gebouwen. Vaak wordt niet alleen het gebouw maar ook de binnenkant en de omgeving om het gebouw ontworpen door de architect. De gebouwen die een architect ontwerpt zijn niet altijd nieuw. Zo kunnen zij ook oude gebouwen een nieuw leven in blazen, de architect ontwerpt dan de nieuwe vormgeving van het oude gebouw. De architect is van het begin tot het eind betrokken bij het project. Zo zal hij in contact komen met de klant om wensen door te spreken en ideeën aan te dragen. Is het ontwerp rond? Dan zal de architect het project nog regelmatig bezoeken om de voortgang te bewaken. Mochten er problemen ontstaan tijdens de bouw dan kan de architect zijn design eventueel aanpassen of een andere oplossing proberen te zoeken.

Technicus

De technicus is verantwoordelijk voor het voorbereiden van een bouwproject. Hiervoor zal de bouwtechnicus eerst met de opdrachtgever in gesprek gaan. Ze bespreken samen alle wensen en verwachtingen door. Vervolgens gaat de technicus alle nodige zaken regelen. Zo zal hij de planning en kostenbegroting maken. Hoeveel personeel is er nodig? Welk en hoeveel materiaal is er nodig? Etc. Daarnaast zal de technicus ook de nodige vergunningen aanvragen voor het bouwproject. Wiskundige vaardigheden zijn belangrijk in dit beroep om een goede tijds- en geldbegroting te kunnen maken. Ook technische skills zijn belangrijk om complexe design te kunnen voorbereiden.

Interieur designer

Ook de interieur designer speelt een belangrijke rol tijdens bouwprojecten. Staat het gebouw dan moet nagedacht worden over het interieur. De designer gaat hiervoor in gesprek met de opdrachtgever om erachter te komen wat zijn wensen zijn. Zij zullen onder andere de functie van de verschillende ruimtes bespreken. De designer zal een voorstel doen voor het interieur. Denk hierbij naast de meubels ook aan bijvoorbeeld de vloeren en de lichten. Zijn de plannen rond dan werkt de designer het plan uit en maakt daarbij ook een planning en een kostenbegroting. De interieur designer zal hierna de voortgang bewaken door het project af en toe te bezoeken. Een van de belangrijkste eigenschappen van een designer is dat deze creatief is en oog voor detail heeft.